Living

Een hut voor uw vakantie…

Achter de vakantie chalet « Gîte Martin » zijn Véronique en Yves. Dit chalet betekent veel meer dan een vakantiehuis voor hen. Het is inderdaad al tientallen jaren een deel van hun leven!

De verliefdheid in 1983

Alles begint toen is Véronique alleen 16 jaar oud. Op die leeftijd ontdek ze voor de eertste keer dit chalet gelegen op de heuvels van Dinant. Met haar grote honger naar avontuur word ze onmiddellijk verliefd op dit typische chalet. Maar op dit moment weet ze nog niet dat de hut tijdens bijna alle haar volwassen leven zal meegaan…

Het leven bij het chalet

Toen ze met het werkende leven begint gaat Véronique op zoek naar een woning om zijn vleugels te laten uitspreiden. Natuurlijk denkt ze terug aan het chalet die nog in zijn hart was sinds de vondst 5 jaar eerder.

Zo neemt ze de richting van Dinant en goed nieuws: het staat nog steeds te koop! Zonder enige aarzeling koopt ze het chalet om erin te leven. Het zal tijdens 5 jaar haar hoofdverblijf zijn tot haar ontmoeting met Yves, haar toekomstige echtgenoot.

In het begin van hun samenleven komen Véronique en Yves alleen in de weekenden naar het chalet in Dinant. Zodat genieten ze van een beetje frisse lucht na weken van hard werk.

De scheiding met tegenzin

U hebt het begrepen: het chalet was aanvankelijk niet bestemd om een vakantie chalet te zijn. Maar wel het hoofd- en (daarna) buitenverblijf van Véronique en Yves.

Na vele jaren van mooie momenten elke weekend in het chalet, hun werk en opgroeiende kinderen laten Véronique en Yves niet veel tijd om van het chalet goed te zorgen. Ze beslissen dus in 2006 met spijt om van hun mooie rustieke chalet af te scheiden

De jaren gaan voorbij maar Véronique en Yves vergeten nooit hun chalet. In 2018 horen ze met ontzetting dat hun oude chalet al 8 jaar verlaten is!

De transformatie in vakantie chalet

Diep bedroefd door de rampzalige staat van het chalet beslissen ze om alles in het werk te stellen om het terug te kopen. Vervolgens renoveren ze alles en verwijderen ze de natuur die zijn werk had gedaan. Maar wat zullen ze ermee doen? Een buitenhuis om nieuwe energie op te doen? Ja, maar niet alleen!

Inderdaad, een andere project komt bij hen door: Anderen laten genieten van de rust en authenticiteit van dit zo warme chalet. Dit is hoe het een vakantie chalet in Dinant geworden is en hoe de Gîte Martin is geboren!