Enkele activiteiten niet ver van het vakantiehuis

Hieronder vindt u onze selectie van activiteiten en restaurants dicht bij de Gîte Martin en niet te missen. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen iets zal vinden om het verblijf in onze vakantiehuis onvergetelijk te maken!
Aarzel niet om de site van het VVV-kantoor van de Maasvallei of de Facebook pagina van Syndicat d'Initiative de Dinant.

Activiteiten

Burchten van Dinant en Namen

Op 6km (Dinant) / Op 30km (Namen)
Duur : /

Vlakbij de burcht van Dinant en niet ver van de burcht van Namen is de Gîte Martin een centrale punt voor het bezoek van deze historische plaatsen. Ontdek de geschiedenis van deze vestingen die het verleden van Wallonië bewijzen!

Brasserie du Bocq en Maison Leffe

Op 6km
Duur: 40min (Brasserie du Bocq)

De Brasserie du Bocq en de Maison Leffe (museum van het Leffebier) zijn 2 plaatsen niet te missen voor bierliefhebbers. U zal het voorrecht hebben om de geschiedenis van deze 2 Belgische brouwerijen te ontdekken!

Brasserie du Bocq Maison Leffe

Abdij de Maredsous

Op 22km
Duur : /

Bekend overal in België voor zijn kaas en zijn bier zou de Abdij van Maredsous een hoofdpunt van uw bezoeken zijn tijdens uw verblijf in de Gîte Martin. Ontdek een van de mooiste en meer verrassende kloosters in België

Meer info

Wandel- en fietstochten

Op 500m
Duur: /

De eenvoudigste activiteiten zijn vaak de beste… Dus, sta op uw fiets of maak uw veter vast en kruis door het platteland van Dinant en zijn wonderen. Startpunt op 500m van onze vakantiehuis!

Toeristisch treintje van de Chemin de Fer du Bocq

Op 7km
Duur: /

3 tunnels, 5 viaducten en bucolische landschappen tussen Ciney en Bauche: dit is wat de route van deze toeristische trein voorstelt. Dit is ongetwijfeld de beste manier om de schoonheid van de Bocq-vallei te bewonderen!

Meer info

Middeleeuwse ruïnes van Poilvache

Op 11km
Duur: 45-60min

De ruïnes van Poilvache zijn de resten van een middeleeuws versterkt complex. U kan er een prachtig natuurreservaat, de ruïnes van de vestingwerken en een indrukwekkend panorama op de Maas!

Meer info

Visserij

Op 5km (De Maas)
Duur: /

De Fonds de Leffe en de Maas laten vissers hun passie dicht bij onze vakantiehuis beoefenen!

Het « Île d’Yvoir »

Op 11km
Duur : /

Hoe zou u het vinden om een moment van ontspanning op een eiland door te brengen? Op de Maas, tussen Namen en Dinant, het Île d’Yvoir (eiland van Yvoir in het Nederlands) verwelkomt u voor een moment van rust in het midden van de wilde flora en fauna van het Maasland. Daar vindt u ook een speelplein voor kinderen en kunt u kayaks en waterfietsen huren.

Meer info

Het Slakkenkwekerij van Warnant

Op 15km
Duur: 45min

Ontdek het Slakkenkwekerij van Warnant die blijf een een familiale structuur sinds 1986. Daar kunt u een van de eertste slakkenkwekerijen van België bezoeken met een klein proeverij om het bezoek te beëindigen.

Meer info

De spoorwegfietsen van La Molignée

Op 19km
Duur: 1.30u – 2u

Stap aan boord van een van deze “speciale cuistaxen” met uw familie voor een originele activiteit op een oude spoorlijn en ontdek het pittoreske landschap van de Molignéevallei!

Meer info

De Maasvallei rond Dinant

In het algemeen zijn er veel activiten te doen in de Maasvallei rond Dinant. Aan u om te kiezen voor het perfecte geschikte activiteit volgens uw wensen voor uw verbijlf in de Gîte Martin: afdaling van de Lesse, rondvaarten op de Maas, enz.!

separator

Gastronomie

Le Confessionnal

Type: Franse regionale keuken

Le Confessionnal (de biecht in het Nederlands) en zijn chefkok, Philippe Gerard, verwelkomt u in een goed ingericht en karaktervol huis naast De Onze-Lieve-Vrouweabdij van Leffe. Laat u verleiden door zijn familiale sfeer en zijn keuken gebaseerd op de traditionele principes van de grote Franse keuken met verse seizoensproducten.

Meer info

Het Leffe Café

Type: Regionale keuken

Tussen de Maas en de Collegiale Kerk van Dinant, het Leffe Café biedt u sinds meer dan 20 jaar een smaakvolle en gevarieerde keuken aan. Daar vindt u de onmisbare gerechten van elke goede brouwerij en een breede keuze van Leffebieren zeker!

Meer info

Le Jardin de Fiorine

Type: Fijne Franse keuken

Geniet van een unieke culinaire ervaring in een oud herenhuis van 1885 in het centrum van Dinant. Tijdens de lente en de zomer is het ook mogelijk om uw gerechten van fijne Franse keuken in de mooie tuin langs de Maas te eten!

Meer info